Etusivu


cropped-IMG_1590.jpg

Lappeenrannan joogakerho ry on perustettu 13.4.1978.  Kerhomme perustamisesta on jo yli 40 vuotta! Kerhon tarkoituksena on joogan, ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen tasapainoon ja terveyteen tähtäävän menetelmän, tunnetuksi tekeminen. Samalla kerho toimii joogan harjoittajien välisenä yhdyssiteenä.

Olemme osa SUOMEN JOOGALIITTO ry:ä, joka on perustettu vuonna 1967. Suomen Joogaliittoon kuuluu noin 2700 henkilöjäsenen lisäksi 27 rekisteröityä paikallisjäsen-yhdistystä, joista yksi on tämä meidän oma Lappeenrannan joogakerho.

Joogakerhomme ohjaajat ohjaavat talvisin joogaryhmiä mm. Etelä-Karjalan kansalaisopistossa. Kerhomme järjestää myös kerran viikossa kesäisin ja talvisin joogaharjoituksia sekä erilaisia viikonloppukursseja ja retkiä mm. Suomen Joogaliiton kotipaikkaan Suomen Joogaopistolle Saarijärvelle ja talvipäiville.

’Tyyneys ja sisäinen rauha saavutetaan pyyteettömällä harjoituksella ja takertumattomuudella.’ (Joogasutra 1.12 Arvo Tavin mukaan)

’Se joka poikkeaa polulta, löytää uusia polkuja.’ (Niels Kjaer)

Maltillinen ja toista kunnioittava saa vahvan yhteyden elämänvoimaan. Ottamisen halusta vapautuneelle kirkastuu elämän tarkoitus.’ (Sutra ll 36-39 Arvo Tavin mukaan)

’Kaikki todella suuri kasvaa hitaasti ja huomaamatta.’ (Seneca)

Logo vihreäSuomen Joogaliitto ry:n logo.

Uusimmat artikkelit

Vipassana-meditaatiokurssi Lappeenrannassa la 15.2. klo 10.00-15.00: Mielen ja sydämen järkkymätön tasapaino

Kurssipaikka: Peltolan päiväkodin liikuntasali, Väinölänkatu 3, 53100 Lappeenranta. Paikalle voi saapua klo 9:40 alkaen.

Kurssin aikana pidämme muutaman jaloittelutauon sekä yhden pidemmän, noin puolen tunnin mittaisen tauon, jonka aikana halukkailla on mahdollisuus syödä omia eväitä (HUOM! tilassa ei ole jääkaappia/ruokailuvälineitä). Pidemmällä tauolla on tarjolla teetä.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Tilasta löytyy tuoleja, mutta ei meditaatiojakkaroita/-alustoja. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet sekä pehmeä istuinalusta (esim. tyyny).

Kurssitiedot: Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta vipassana-meditaatiosta. Aiempi kokemus jostakin meditaatiotekniikasta on kuitenkin hyödyksi.

Kurssin jälkeen on mahdollista varata lahjoituspohjaisuuteen perustuva henkilökohtainen keskusteluaika Annelta (aikoja on max kaksi).

Kurssille voi ilmoittautua s-postitse merja.tompuri@pp.inet.fi tai tekstiviestinä +358 40 7686 368 ja maksamalla kurssimaksun 15 €. Maksu suoritetaan Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 302002159. Kurssimaksulla katetaan ainoastaan tilavuokra sekä ohjaajan matkakulut Helsingistä.

Kurssin ohjaaja tarjoaa opetukset lahjoitusperiaatteella eli hän ei saa opetuksesta minkäänlaista palkkiota. Kurssin lopuksi osallistujilla on mahdollisuus antaa lahjoitus (dana) ohjaajalle. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Varaathan mukaasi käteistä lahjoituksia varten tai voit tehdä lahjoituksen opettajalle Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 520027.

Jos osallistumisesi peruuntuu niin ilmoitathan siitä pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi eteenpäin.

Mitä kurssilla tapahtuu?

Tässä ihmiselämässämme koemme välillä mielihyvää, välillä taas henkistä ja fyysistä tuskaa. Välillä meitä kehutaan, välillä kritisoidaan. Välillä löydämme jotain uutta ihanaa, välillä joudumme luopumaan meille rakkaista ihmisistä tai asioista. Ulkoiset ja sisäiset olosuhteemme muuttuvat jatkuvasti ja ajaudummekin helposti pois tasapainosta reaktiivisuuteen. Sekä arjessamme että meditaatiotyynyllä tahtoisimme usein niin kovasti, että kokemuksemme olisi erilainen kuin mitä se on. Tämä aiheuttaa meille suuren määrän tarpeetonta kärsimystä.

Järkkymättömän tasapainoista mieltä voidaan verrata surffaajaan, joka pysyy lautansa päällä vahvassakin aallokossa. Vaihtoehtoinen mielikuva on vuori, joka seisoo järkähtämättä paikallaan maailman tuulten puhaltaessa. Tämä tasapainon vuori ei kuitenkaan ole välinpitämätön vaan se on täydellä sydämellä läsnä elämän koko kirjon kanssa.

Tällä kurssilla esittelemme erilaisia reflektioita ja meditaatioharjoituksia, jotka auttavat meitä liikkumaan kohti mielen ja sydämen järkkymätöntä tasapainoa. Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin arjen lomassakin.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina. Parhaillaan Anne on mukana Bodhi Collegen meditaatio-opettajakoulutuksessa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kurssille!

  1. Hengityskurssi lauantaina 14.3.2020 Kommentit poissa käytöstä
  2. Perjantain joogat 10.1.-29.5. klo 17.30-19.00 Kommentit poissa käytöstä
  3. Hathajooga ja Vedic Art viikonloppukurssi 22-23.2.2020 Kommentit poissa käytöstä
  4. Tasapainon joogaa keväällä 2020 Kommentit poissa käytöstä
  5. Polkuja joogaan Etelä-Karjalassa Kommentit poissa käytöstä
  6. Puurojoogaa 20.12.19 ja tammikuussa aloitetaan pe 10.1.20 Kommentit poissa käytöstä
  7. Sointukylpy 13.12 perjantaina Kommentit poissa käytöstä
  8. Hathajoogaa ja mindfulness-harjoituksia syksyllä 2019 Kommentit poissa käytöstä
  9. KYLLI KUKK LAPPEENRANNASSA LA-SU 16.-17.11. ! Kommentit poissa käytöstä